A magyarországi Szent Jakab zarándokút

Indulj el, hogy megérkezhess!

Ez a zarándokút 2009-ben született a spanyolországi Camino de Santiago nevű zarándokút és a zarándoklás mint életforma iránt elkötelezett emberek kezdeményezésére. A magyar Camino megálmodói azt szerették volna, hogy itthon is lehessen Szent Jakab apostol tiszteletére és valamely magyar Jakab-emlékhelyet felkeresve zarándokolni egy olyan úton, amely szellemiségében, felépítésében nagyon hasonlít nagytestvéréhez, a spanyol Caminóhoz. Úti célul a választás Lébényre esett, ahol hazánk egyik legrégebbi és legszebb Jakab-emléke, egy több mint 800 éves, román kori templom található. Lébény ugyanakkor régi korok zarándokútjainak fontos állomása, megállóhelye volt.

A modern kor istenkeresői, a magyar Szent Jakab-út vándorai körülbelül 8 nap alatt teszik meg a mintegy 200 kilométeres utat Budapesttől Lébényig.

Sokan továbbzarándokolnak Ausztria felé, Wolfsthalba, idáig tart a Camino hivatalos magyar szakasza. De van, aki egészen Santiago de Composteláig gyalogol a sárga kagyló-jelekkel kísért Szent Jakab zarándokúton.

A magyar Szent Jakab-út a nyári, közös zarándoklaton és egyénileg, kisebb csoportokban is végigjárható.

Információk a zarándokútról és a nyári zarándoklatról: www.szentjakabut.hu

Galéria

Videók
Közösségi média